WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ILLEGALE BEWONING VLAARDINGEN ONGEMOEID

VLAARDINGEN- Uitzendbureau Stipt heeft tegen alle afspraken in arbeidsmigranten gehuisvest in de Sluiswachterswoningen aan Westhavenkade in Vlaardingen. Stipt is één van de convenantpartners ‘Tijdelijke Huisvesting Arbeidsmigranten’. Eén van de afspraken in het convenant is dat alleen huisvesting wordt gerealiseerd in onderling overleg met de gemeente.

Door het uitzendbureau is aangegeven dat dit volstrekt over het hoofd is gezien en hiervoor zijn excuses aangeboden. Er is afgesproken dat dit complex ingebracht wordt in het totaal van de afspraken die binnenkort aan B en W en de raad worden voorgelegd met betrekking tot voor te stellen locaties voor de huisvesting van tijdelijke arbeidsmigranten.

Recentelijk is geconstateerd dat in de Sluiswachterswoningen (Westhavenkade 75-80), arbeidsmigranten worden gehuisvest door het uitzendbureau Stipt zonder dat de gemeente hiervan op de hoogte was. De Sluiswachterswoningen bestaan uit acht appartementen die maximaal twee jaar worden gehuurd van de particuliere eigenaren. Inmiddels is hierover een gesprek geweest tussen Wethouder Hans Versluijs (PvdA) en het uitzendbureau. Het ziet er naar uit dat de situatie (voorlopig) blijft bestaan.
De Sluiswachterswoningen waren sinds de jaren ’30 in het bezit van de gemeente, maar werden in juli overgedragen aan twee plaatselijke investeerders die de woningen zouden gaan renoveren.

De panden kwamen in 2007 in het nieuws toen bleek dat wethouder Cees Oosterom (CDA) zijn positie gebuikte om zijn zoon in één van de appartementen te huisvesten.

Zie ook: Renovatie Sluiswachterswoningen Vlaardingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *