WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LUSTIGE WITWE SCHIEDAM

SCHIEDAM – Sopraan Waldin Roes verzorgt vrijdagavond 8 januari het traditionele nieuwjaarsconcert in de Westvest90-kerk in Schiedam. Zij zingt een concertprogramma rondom de beroemde operette Die lustige Witze van Franz Lehár. Zij wordt begeleid door Geert Bierling op orgel en concertharmonium en door pianist Bert Mooiman.

Westvestkerk exterieur“Het wordt een wervelend programma met een verrassende afloop”, blikt Geert Bierling vooruit. “Het Jolige Weeuwtje, vertolkt door Waldin Roes, zal menig hart sneller doen kloppen. Zet de weduwe de bloemetjes buiten of wordt zij, verteerd door verdriet, de eenzame Koningin van de Nacht?“ Het oorspronkelijke verhaal, dat zich afspeelt in het rijke Parijs aan het begin van de vorige eeuw, krijgt in Schiedam wel een heel bijzondere wending. De Lustige Witwe schrijft zich in bij een datingbureau en ontpopt zich als een gevaarlijke vrouw …

De originele muziek van Lehár wordt tijdens het concert verlevendigd met fragmenten uit The Merry Widow, een stille film uit 1925. Het Standaartorgel van de Westvest90-kerk gaat onder de handen en voeten van Bierling nu klinken als een heus bioscooporgel.

Sopraan Waldin Roes zingt in binnen- en buitenland (o.a. Rusland, Frankrijk, Egypte en Italië) en werkte samen met onder meer Henk Poort, Marco Bakker, Gerard Cox en Ernst Daniël Smid. Grote bekendheid verwierf zij door haar medewerking aan de televisie- en theaterproductie Scherzo van Mini en Maxi. Regelmatig is zij te gast in de serie Zondagochtendconcerten in De Doelen in Rotterdam.

 Nieuwjaarsconcert | Waldin Roes – sopraan, Geert Bierling – orgel en concertharmonium, Bert Mooiman – piano

Vrijdag 8 januari 2016, aanvang 20.15 uur

Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam

 Tickets & Info: www.westvest90.nl en 010-4260756. Voorafgaand aan het concert zijn er vanaf 19.30 uur ook kaarten verkrijgbaar in de kerk, tenzij uitverkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *