WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ANTI-KERSTKONIJN WIL OOK NAAR SCHIEDAM

Een plaats op één van deze borden op de perrons van Station Schiedam Centrum kost al snel tegen de 150 euro, zegt een woordvoerder van CIWF. Door geldgebrek is van plaatsing afgezien.
Een plaats op één van deze borden op de perrons van Station Schiedam Centrum kost al snel tegen de 150 euro, zegt een woordvoerder van CIWF. Door geldgebrek is van plaatsing afgezien.

SCHIEDAM- Station Schiedam Centrum staat op de verlanglijst van de dierenrechtenactivisten van Compassion in World Farming Nederland (CIWF). Met een postercampagne worden consumenten door CIWF gewezen op het verborgen dierenleed in de vleeskonijnenindustrie. De actie is volledig door crowdfunding gefinancierd. Donateurs hadden daarbij inspraak in het beperkt aantal stations waar de posters zijn opgehangen.  Station Schiedam Centrum als belangrijk overstappunt viel om financiële rede net buiten de mogelijkheden.

CIWF lanceerde begin oktober de crowdfunding-actie voor de posters. De oorspronkelijk gevraagde 3.000 euro werd binnen 24 uur gehaald en de teller eindigde na een maand op ruim 12.000 euro.

De poster roept de NS-reiziger op in actie te komen en de internationale petitie voor een Europees verbod op konijnenkooien te tekenen. Met deze petitie zijn inmiddels ruim 325.000 handtekeningen opgehaald. Deze zullen begin 2016 aan de Europese Commissie worden aangeboden.

Het konijn is na de kip het meest voor vlees gefokte dier in Europa. De huisvesting van de ruim 300 miljoen konijnen is meestal zeer dieronvriendelijk. De dieren staan hun hele leven op draadgaas, wat vaak tot verwondingen aan de poten leidt, en de kooien zijn meestal te laag om rechtop in te staan. In Nederland worden jaarlijks 1,5 miljoen konijnen voor vlees gefokt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *