Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

29.000 EURO VOOR HOMO-ACCEPTATIE BASISSCHOLEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Om de homo-acceptatie onder kinderen op de basisschool te vergroten wordt in Schiedam jaarlijks 29.000 euro uitgegeven aan educatie. Uit het Plan van aanpak ‘LHBTI 2019-2022- Schiedam Regenboogstad’ blijkt dat het geld vooral gaat naar ‘een inventarisatie van de huidige inzet, behoeften en aanknopingspunten’. Hieruit worden verdere acties voorbereid in overleg en samenwerking met het onderwijs.

In de Schiedamse aanpak zit een verschil tussen de benadering van kinderen op de basisschool en jongeren op de middelbare school. Zo ziet de vragenlijst voor de 17-23 jarigen er anders uit met vragen over wonen, werk, studie en schulden. Voor de andere groepen zijn er meer vragen over vriendschap, pesten en de thuissituatie.

De vragen over homo-acceptatie zijn niet opgenomen in de vragenlijst voor de 17-23-jarigen, omdat deze informatie al eerder is verkregen via de monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2017. Dit onderwerp is destijds aan een steekproef onder de volwassen bevolking van Schiedam voorgelegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *