WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

45 PARKEERPLEKKEN WEG DOOR WOONTOREN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Er blijven nog hooguit 11 van de huidige 45 parkeerplaatsen beschikbaar voor buurtbewoners na de bouw van de beoogde woontoren s’Maak op de kop van de Singel in Schiedam-Oost. Raadslid Monique Rotteveel (LOS) rekent dat voor tijdens de beeldvormende avond waarbij er gelegenheid is voor volksvertegenwoordigers tot het stellen van technische vragen over raadsvoorstellen.

Namens de fractie van Alles voor Schiedam geeft Jeroen Trouborst de voorzet: “We zien dat er 45 openbare plekken verdwijnen…”

De gemeente ontkent dit niet. Op het stadskantoor heeft men een parkeeronderzoek laten uitvoeren in 2020. Daarin staat dat 15 parkeerplaatsen door forensen worden gebruikt. Wat de gemeente betreft kunnen die beter bij de P&R-voorzieningen parkeren.

Monique Rotteveel (LOS): “Er zijn 45 huidige parkeerplekken. Daar zijn er 17 berekend voor forenzen, dus die trekken we er gemakshalve af. Er worden er 28 teruggeplaatst, dus als ik dan heel simpel denk, en die 17 forenzen worden daar ook weer vanaf getrokken, want die blijven net zo goed parkeren, dan blijven er dus 11 parkeerplaatsen over voor de bewoners.”

De berekening van Rotteveel wordt door de gemeente niet weerlegt met andere cijfers. Dinsdagavond heeft LOS tegen de bouw van s’Maak gestemd.

1 reactie op “45 PARKEERPLEKKEN WEG DOOR WOONTOREN SCHIEDAM-OOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *