Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

27-MILJOEN VOOR BEHOUD INTERCITYTREINEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) investeert samen met de regio zo’n 27 miljoen euro in de uitbreiding van twee naar vier treinsporen bij Schiedam Centrum. Dat is het resultaat van een strijd waarover u in 2015 al – als eerste en lange tijd ook als enige- kon lezen op deze site. Gistermiddag werd al bekend dat door de extra sporen tussen Den Haag en Rotterdam straks veertien treinen per uur kunnen rijden in beide richtingen. Reizigers op dit traject kunnen dan elke paar minuten een trein nemen. Dit is nodig om de groeiende groep reizigers ook in de toekomst te bedienen. Per dienstregeling 2025 kunnen de extra treinen gaan rijden.

Hellevoetsluis stond de afgelopen jaren achter de strijd voor het behoud van de intercitystatus van station Schiedam Centrum.
Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks): “Schiedam maakt zich al jaren sterk voor duurzaam, comfortabel en snel openbaar vervoer. Dit is dus heel goed nieuws voor de bijna 80.000 Schiedammers en nog eens honderdduizenden inwoners van omliggende gemeenten die gebruikmaken van OV-knooppunt Schiedam Centrum. Het is daarnaast van groot belang met het oog op onze woningbouwopgave en de economische ontwikkeling van Schiedam en de regio.”

Door de aanwezigheid van vier sporen bij Schiedam kan Schiedam Centrum een station voor intercity treinen blijven. Hierdoor kunnen reizigers met de intercity naar Amsterdam blijven reizen. De sporen bieden treinen de mogelijkheid om in te halen, waardoor vertragingen beter en sneller kunnen worden opgevangen. En doordat er meer treinen gaan rijden, hoeven reizigers net als bij een metro nooit lang te wachten.

Naast uitbreiding van het spoor, wordt het spoor tussen Schiedam en Rotterdam zo aangepast dat treinen sneller kunnen aankomen en vertrekken. De uitbreiding van de sporen bij Schiedam is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) waarmee stapsgewijs de drukste stukken spoor in Nederland klaar worden gemaakt voor intensievere benutting door treinen. Staatssecretaris Van Veldhoven maakte gisteren in het kader van het OV Toekomstbeeld bekend dat op een ring van 9 steden wordt toegewerkt naar een “metro systeem van treinen”.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *