WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEHEIMHOUDING ROND NIEUWBOUW MAASSLUIS

maassluis gemeenteraadMAASSLUIS- De gemeenteraad van Maassluis bespreekt achter gesloten deuren het gewijzigd bouwplan Noorddijk-Geerkade. Volgens de burgemeester is de geheimhouding nodig om de financiële belangen van de gemeente niet te schade.

Er dient door alle raadsleden te worden gezwegen over de Grondverkoop- en Ontwikkelovereenkomst met projectontwikkelaar Leyten. Ook de ‘financiële toelichting’ valt onder de strikte geheimhouding.

Bewoners van de Noorddijk sleepte vorig jaar projectontwikkelaar Leijten met succes voor de rechter. Leijten moest daardoor een eerste bouwplan intrekken, omdat de rechter oordeelden dat het strijdig was met de milieuregels. Een nieuw plan zou in samenspraak met de omwonden worden ontwikkeld.

In het nieuwe bouwplan wordt het totale pand vier meter smaller (aan de zijde van de Schansbrug);  er komen elf woningen in plaats van dertien (geen appartementen meer) en de uitstekende balkons aan de achterzijde (Geerkade) komen te vervallen.

Het college van Maassluis heeft ingestemd met het gewijzigd bouwvolume. Het besluit treedt pas in werking zodra de gemeenteraad zich positief heeft uitgesproken. Overigens is er met dit besluit geen nieuwe omgevingsvergunning afgegeven. Dit vindt in een later stadium plaats en wordt op dat moment via de gebruikelijke weg bekendgemaakt aan alle inwoners.

Alle direct omwonenden zijn per brief uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst in het stadhuis om het gewijzigd bouwvolume te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *