Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

23.000 REIZIGERS OP EERSTE DAG METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Op de eerste dag maakten 23.000 reizigers (in- en uitstappers) gebruik van de verlengde metrolijn B (bekend als de Hoekse Lijn). ‘De kop is er af, we zijn blij dat zoveel mensen meteen de eerste dag de metro hebben genomen en dat alles goed is verlopen. Toch blijf ik voorzichtig, want we zullen de komende periode ookbest nog wat kinderziektes tegenkomen,’ aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET.

Met alle nieuwe reizigers kwamen ook de eerste verbeterpunten aan het licht. Zo zijn er stations waar het op sommige plekken glad is en regende het bij sommige nieuwe wachtruimtes naar binnen en werden de bankjes nat. Deze verbeterpunten zullen worden opgepakt. De RET vraagt via de website actief naar reizigerservaringen in deze opstartfase; via ret.nl/hoekselijn kunnen reizigers hun ervaringen delen. Mensen die dat tot nu toe deden, gaven de RET overwegend positieve reacties en hier en daar een verbetertip.

De metro liep op maandag 30 september nergens op de verlengde metrolijn B noemenswaardige vertraging op en de reacties van reizigers zijn volgens de RET vooral positief. De RET realiseert zich dat zo’n nieuwe 24 kilometer lange lijn niet meteen al vanaf de eerste dag foutloos functioneert en verwacht de komende tijd nog te moeten wennen. De metro op dit traject heeft te maken met twee beweegbare bruggen, veel overwegen en er zijn zes vernieuwde stations,plus één volledig nieuw station in Maassluis.
Gedurende de opstartfase die gisteren van start ging, rijdt de B-lijn tussen Nesselande en Hoek van Holland Haven. In deze periode is er als achtervang nog ‘afgeslankt’ vervangend busvervoer voor reizigers op het traject beschikbaar. Op maandag 30 september maakten daar nog zo’n 1.000 reizigers gebruik van. De compensatieregeling in de vorm van saldo- en abonnementskorting loopt in de opstartfase, zowel voor de metro Hoekse lijn als vervangend busvervoer, nog door.

Naar verwachting volgt ongeveer een maand na de opstartfase de overgang naar volledige exploitatie. Op dat moment gaan ook de spitsritten naar Vlaardingen West op metrolijn A rijden. Het vervangend busvervoer wordt dan beëindigd. De RET, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de gemeente Rotterdam en de omliggende gemeenten zullen hier dan uitgebreid bij stilstaan met een officieel openingsmoment.

Foto’s: Rick Keus

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *