WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANKLACHT TEGEN WIJKAGENT VLAARDINGEN

hond 4VLAARDINGEN- Tegen de wijkagent van de vogelbuurt in Vlaardinge-Holy is een klacht ingediend door de eigenaren van de zwaarlijvige hond Balto. Vorige week werd bekend dat de dierenpolitie heeft gedreigd met inbeslagname van de hond wanneer het te dikke dier niet binnen drie weken 10 kilo afvalt.

Uit eigen onderzoek door één van de baasjes van Balto zou zijn gebleken dat ‘een clubje bewoners naar de wijkagent is gestapt’ met de klacht dat Balto bij hen voor de deur plast. In het gesprek met de wijkagent is door de bewoners gevraagd of hij er voor kan zorgen dat Balto in beslag genomen wordt. Daarop zou de wijkagent contact hebben gezocht met de dierenpolitie.

De eigenaren van Balto beweren dat de wijkagent geen enkele moeite heeft gedaan om ook hun kant van het verhaal te horen (‘Balto is incontinent, maar plast nooit in het flatgebouw’). Dus ligt er nu een officiële klacht over het optreden van de wijkagent.

Een klacht tegen de dierenpolitie wordt niet in behandeling genomen zolang de door de dierenpolitie opgestarte procedure tegen de eigenaren van Balto nog loopt.

De wijkagent was niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *