WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOST-EUROPESE TRUCKERS VERKIEZEN SPAANSE POLDER

SCHIEDAM- Op het bedrijventerrein in de Spaansepolder heeft de politie zaterdagavond tenminste zes vrachtwagenchauffeurs betrapt op het illegaal kamperen. Alle vrachtrijders zijn door de politie, vanwege de taalbarrière met vooral handen- en voetenwerk,  doorverwezen naar de truckparking in de Rotterdamse Waalhaven.

Dankzij een boetebeleid tegen illegale overnachtende Oost-Europese truckers in Vlaardingen is het al ruim een jaar stil aan de Wilheminahaven. De Oost-Europeanen staan nu massaal op der rustplaatsen langs de A20. Daar voert Rijkswaterstaat een gedoogbeleid.
Dankzij een boetebeleid tegen illegaal overnachtende Oost-Europese truckers in Vlaardingen is het al bijna twee jaar stil aan de Wilheminahaven. De Oost-Europeanen staan nu massaal op de rustplaatsen langs de A20. Daar voert Rijkswaterstaat ongehinderd een gedoogbeleid in strijd met de APV.

Diverse gemeenten in de regio kampen met illegaal overnachtende vrachtwagenchauffeurs. Het gaat daarbij hoofdzakelijk om Oost-Europeanen. De chauffeurs verdienen te weinig om op een legale manier te overnachten. Voor de truckparking moet al snel 10 euro per nacht worden betaald.

Sinds het opengrenzenbeleid van de EU is het voor werkgevers erg eenvoudig geworden om  Oost-Europese chauffeurs in te zetten als loondrukkers. Voor Nederlandse chauffeurs is nauwelijks werk door verdringing op de arbeidsmarkt. Door de minimale salariëring van de Oost-Europeanen ontstaan vervolgens illegale praktijken en vormen van ernstige overlast en verloedering langs wegen, waarop door de diverse lokale overheden wisselend wordt gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *