Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

’20 VRACHTWAGENS PER UUR OVER JULIANALAAN MAASSLUIS’

MAASSLUIS- Van de zomer zullen er tegen de twintig vrachtauto’s per uur met puin gaan rijden over de Julianalaan in Maassluis. Tot schrik van omwonenden. De buurt vreest voor de verkeersveiligheid en hun huizen. Het puin is afkomstig van de bouwers aan de Blankenburgtunnel (BAAK). Wethouders Fred Voskamp (CDA) is in gesprek met de omwonenden en BAAK. Hij denkt aan een tijdelijke oplossing waarbij de verkeerssnelheid omlaag wordt gebracht. Meer mogelijkheden lijken niet voor handen. Voskamp: “Er is geen vergunning nodig. Die auto’s mogen daar gewoon rijden. Daar kunnen wij dus geen verplichtingen aan opleggen.”

De wethouder is overvallen door de frequentie van het aantal vrachtauto’s dat wordt verwacht. Voskamp: “Ja, daar is nog wel een discussiepunt. Wij hadden de indruk dat het om twintig vrachtwagens per dag zou gaan. Ik lees nu her en der dat er twintig vachtwagens per uur gemiddeld zijn. Dus daar hebben we vragen gesteld.”

Ook komende week wordt er weer gesproken met de buurt. Voskamp: “De maatregelen die we nemen zijn juist dat het verkeer niet allemaal via de Julianalaan gaat, maar dat er dus ook verkeer via Vlaardingen wordt afgewikkeld.”

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *