WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 SOBERE STANDPLAATSEN EXTRA OP WOONWAGENKAMP SCHIEDAM-KETHEL

SCHIEDAM- Op het woonwagenkamp aan de Bramengaarden in Schiedam-Kethel mogen tijdelijk twee extra standplaatsen worden aangelegd. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Het gaat om sobere woonwagenstandplaatsen aan te leggen door middel van een aanvullende opdracht bij het project Ophoging De Gaarden. De te maken kosten worden begroot op 99.000 euro.

Het nieuwe woonwagenbeleid in Schiedam wordt door het nieuwe stadsbestuur komende winter voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor het woonwagenbeleid is het adviesbureau Rigo aangetrokken voor het participatietraject met de bewoners.

Bij het woonwagenkamp op de Bramengaarde wordt volgend jaar maart de openbare ruimte opnieuw ingericht, maar er zal niet worden opgehoogd. Wel worden de bergingen die verzakkingen vertonen aangepakt, hiervoor is een doorstart in het project gemaakt en lopen nu de voorbereidingen. Vooralsnog laat onderzoek zien dat er geen verdere zettingen op de standplaatsen optreden.

In Schiedam woont 0,9 % van de inwoners in een woonwagen (Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Herhaalmeting Woonwagenstandplaatsen in Nederland).

1 reactie op “2 SOBERE STANDPLAATSEN EXTRA OP WOONWAGENKAMP SCHIEDAM-KETHEL

  1. Jammer dat deze mensen in dit land zijn geboren. Als ze in Oekraine of Syrië waren geboren hadden ze heel wat meer voor elkaar gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *