RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 LOCATIES VOOR PARKEREN BUITEN SCHIEDAM-GORZEN

SCHIEDAM- Op de Westfrankelandsedijk en bedrijventerrein Nieuw Mathenesse wil de gemeente Schiedam alternatieve parkeervoorzieningen aanleggen voor het parkeren buiten de wijken. De locaties zijn wel in beeld, maar deze kunnen pas worden aangelegd indien betaald parkeren in de Gorzen wordt ingevoerd.

Tot en met 31 mei kan er gestemd worden, voor of tegen betaald parkeren, door inwoners uit de Gorzen en een gedeelte van De Plantage. Betaald parkeren wordt hier alleen ingevoerd als meer dan 50% kiest vóór betaald parkeren. Als meer dan 30% reageert, is de uitslag geldig. Is het aantal reactie lager of stemt een meerderheid tegen, dan komt er geen betaald parkeren. Het parkeren in uw buurt blijft dan de komende jaren zoals het nu is.

De inwoners van Schiedam-West hebben zich recent, via de draagvlakmeting, in meerderheid uitgesproken tegen het invoeren van betaald en vergunninghoudersparkeren in hun wijk. De benodigde drempel voor een geldige meting werd ruimschoots gehaald. Voor heel West was de respons 54,3%.

Door het afwijzen van betaald parkeren door inwoners zit het Schiedamse gemeentebestuur met een gat in de begroting. In de Mobiliteitsvisie is voorgesteld om een spaarpot aan te leggen voor mobiliteitsprojecten. De meeropbrengsten als gevolg van de eventuele uitbreiding van betaald parkeren zouden dan naar deze spaarpot gaan. Gezien de uitkomsten van de draagvlakmetingen is deze bron van financiering onzeker. Dit betekent dat de gemeente nu zoekt naar andere mogelijkheden.

4 reacties op “2 LOCATIES VOOR PARKEREN BUITEN SCHIEDAM-GORZEN

  1. Er moet voor 31 mei gestemd worden. de stemcodes zouden op 13 mei verstuurd zijn. In onze hele flat is er niemand die een stemcode ontvangen heeft, ik vraag mij af hoe dit elders in de wijk is. Dit is gemeld aan de gemeente en tot op heden is er geen reactie ontvangen. Het lijkt er op dat er op aangestuurd wordt het betaald pakeren door te voeren in onze wijk door de bewoners geen mogelijkheid te geven om te stemmen..

  2. Leuk, op zo’n parkeerterrein komen veel Oostblokkers ,,winkelen”. Ik zou mijn bus met gereedschap er niet parkeren als ik bouwvakkert was.

  3. Er is jaren geleden al toegezegd extra parkeerplaatsen te realiseren maar nu moet iedereen eerst voor betaald parkeren stemmen anders hebben ze geen geld om dat te realiseren. Ik hoop dat Zuid ook nee stemt dat slaat weer een lekker gat in de begroting. Misschien pas eens geld uitgevens wanneer het binnen is dat moeten alle huishoudens in Schiedam ook.

  4. Vandaag de codes binnen gekregen stemmen kan tot 7 juni , voor de rest zijn het gewoon oplichters betaald parkeren lost de problemen niet op voor de burger wel voor de gemeenteraad ivm de extra inkomsten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *