RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 JAAR VOOR DRUGSOPSLAG STATIONSPLEIN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- De Zuid-Amerikaan P.R. M. uit Schiedam-Oost is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden met een proeftijd van 2 jaar voor het verbergen van 8.760 kilo cocaïne in een appartement op het Stationsplein en het bezit van 36.975 euro aan crimineel geld.

De verdediging heeft tevergeefs voor vrijspraak gepleit, omdat de politie op 31 augustus onrechtmatig zou zijn binnengetreden in de woning op het Stationsplein. Er is, volgens de verdediging, op dat moment geen sprake van een redelijk vermoeden van schuld dat het in de woning aangetroffen geld van een misdrijf afkomstig is, het zou eerlijk zijn gespaard. Dat geldt alleen niet voor het in het washok aangetroffen bedrag van 7.300 euro, erkent de advocaat van M. Dat bedrag had de veroordeelde in bewaring voor een vriend. Er is ook beslag gelegd op een Volkswagen Tiguan. Die auto zou ook eerlijk zijn verkregen. De man zou vaker schadeauto’s kopen, die laten repareren, daarna rijdt hij er een tijdje in en verkoopt die dan weer door.

Uit het dossier kan het volgende worden opgemaakt:

Door de politie is op 31 augustus een woning in de Crooswijksestraat in Rotterdam binnengevallen en heeft deze doorzocht naar aanleiding van een TCI-melding over verdovende middelen in het pand, ook naar aanleiding van observaties van de woning. Daarbij zijn op verschillende plekken verdovende middelen aangetroffen. Kort daarop is de volgende TCI-melding ontvangen: “De verdovende middelen die vandaag, 31 augustus 2021, zijn aangetroffen in een woning gelegen aan de Crooswijksestraat, zijn zeer waarschijnlijk afkomstig uit een woning gelegen aan het Stationsplein, in Schiedam”. Deze woning is toen ook onder observatie genomen. Daarbij is op een gegeven moment een man gezien die de woning verlaat met een rugtas en in een auto stapt en wegrijdt. Als deze man vervolgens wordt aangehouden, blijkt zich in de auto een verborgen ruimte te bevinden met daarin een grote hoeveelheid contant geld. Deze man is de 30-jarige D. I. K. uit Estland. Hij is deze week veroordeeld tot een jaar cel.

Na de arrestatie van de Est wordt een machtiging gevraagd en gekregen om de woning in Schiedam-Oost binnen te treden voor een doorzoeking. De Zuid-Amerikaan is daarbij in de woning aangetroffen en hij heeft vervolgens toestemming gegeven om ook zijn woning in Schiedam te doorzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *