Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

IRADO SCOORT ONVOLDOENDE IN SCHIEDAM VOOR 22 MILJOEN

SCHIEDAM- Het Schiedamse gemeentebestuur erkent dat het straatbeeld op het gebied van onkruid en afval in de afgelopen periode niet overal aan de standaarden heeft voldaan. Tegelijk distantieert het stadsbestuur zich van het negatieve beeld dat Monique Rotteveel (fractievoorzitter LOS) neerzet over Irado. De kritiek van Rotteveel zou geen recht doen aan de inspanning die Irado voor de gemeente verricht.

In 2021 bedragen de Irado-kosten voor afvalbeheer, beheer openbare ruimte en een aantal aanvullende diensten 22.128.018,- euro. Irado moet voldoen aan contractueel overeengekomen ‘beeldkwaliteiten’. De meest recente beeldkwaliteitsschouw (juni) gaf een onvoldoende resultaat. Op basis van deze schouw is de gemeente in gesprek met Irado en verwacht men op het stadskantoor een verbetervoorstel waarbij Irado aan dient te geven hoe zij binnen een korte termijn het beeld van de buitenruimte weer op orde heeft.

LOS heeft het over het over een abominabele werkwijze van Irado. Rotteveel somt op: ‘Het maaien gebeurt erg onzorgvuldig, wanneer er afval op de grasvelden ligt wordt daar overheen gemaaid en alles wat na het maaien op de stoepen/straten beland, wordt niet opgeruimd. Het onkruid wat soms verwijdert wordt, wordt eveneens niet opgeruimd. Dit is een grote bron van ergernis, zeker wanneer het regent. Het ledigen van ondergrondse containers leidt ook tot overlast, bijvoorbeeld karton en papier waait eruit, wanneer de wagens te vol zitten en belandt op straat. Het niet op tijd ledigen van de ondergrondse containers leidt tot veel bijplaatsing. Wij bemerken steeds vaker dat de kliko’s niet dezelfde dag van aanbieding geledigd worden maar een dag later. Deze Miko’s worden aangeboden op de aangewezen containerplaatsen en wanneer zij daar blijven staan, gooien voorbijgangers er ander soort afval in als waarvoor de Miko’s bedoeld zijn, dit gaat om pmd, gft en papierkliko’s. De inwoners scheiden niet voor niets hun afval.’

1 reactie op “IRADO SCOORT ONVOLDOENDE IN SCHIEDAM VOOR 22 MILJOEN

  1. Je kunt Irado overal wel de schuld van geven. Als Moniek Rotjeveel zich geroepen voelt om afval van het gras te gaan rapen voor Irado daar met de maaimachines komt moet ze dat vooral doen. Beter is het om die lui aan te pakken die overal hun afval neer gooien en overal hun hond laten schijten. In een vorig artikel wilde men Irado de schuld geven van het zaaien van haargras dat uw kat kan prikken. Geschift!! Hou die klotekatten binnen waar ze horen zodat ze ook niet in andermans tuin schijten. En Moniek, je wordt net als die andere politici. Veel gelul en weinig concrete actie of ideeën. Kom van die luie zuignap af en doe je ding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *