WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VOORLOPIG GEEN AANBESTEDING WATERHARMONICA VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De aanbesteding voor de waterharmonica in Vlaardingen is voorlopig ingetrokken. Reden is de onzekerheid over een nieuwe norm voor bromaat. De waterharmonica is onderdeel van het project S.C.H.O.O.N..

Met het project S.C.H.O.O.N. draagt het Hoogheemraadschap van Delfland bij aan Nieuw Waterland: het kwaliteitsprogramma rondom de Blankenburgverbinding. Voor S.C.H.O.O.N. gaat Delfland op AWZI De Groote Lucht een deel van het afvalwater extra schoon maken in een zoetwaterfabriek, zodat het via een waterharmonica via de Krabbeplas het gebied in kan. De waterharmonica moet bij gaan dragen aan de natuurcompensatie voor de Blankenburgverbinding, het schone water aan de zwemwaterkwaliteit in de Krabbeplas en aan meer zoet water in tijden van droogte.

Delfland trekt de aanbesteding van de waterharmonica tijdelijk terug. Nadat de rijksoverheid de nieuwe norm voor bromaat in te lozen water uitwerkt, onderzoekt Delfland de mogelijkheden om een zoetwaterfabriek te realiseren die voldoet aan de nieuwe norm. Wanneer daar duidelijkheid over is en de zoetwaterfabriek maakbaar is kan de waterharmonica alsnog worden aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *