Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN KAN LEREN VAN ROTTERDAMSE AANPAK VERKEERSHUFTERS

VLAARDINGEN- In de strijd tegen verkeershufters kan de gemeente Vlaardingen een voorbeeld nemen aan Rotterdam, vindt de fractie Boers (fB). ‘Juist in aanloop naar de komst van Bert Wijbenga als nieuwe burgemeester zou het dit college sieren om te laten zien dat het toch in staat is tot een krachtige aanpak’, stelt de fB. En: ‘Uit het uitgebreide pakket aan maatregelen waarmee Rotterdam komt blijkt vooral dat er zo veel meer mogelijk is dan dat er nu in Vlaardingen gebeurt’. Rotterdam gaat op zeven hotspots rubber drempels en slagbomen plaatsen en komt met het opleggen van gebiedsverboden voor luidruchtige aso’s in het verkeer.

De recente beantwoording van de schriftelijke vragen door de fB over de aanpak van verkeershufters leverde ‘slappe antwoorden op’, vinden de twee Vlaardingse volksvertegenwoordigers. Ze komen daarom met nieuwe vragen, zoals:

‘Bent u bereid om bestuurlijk en ambtelijk contact op te nemen met de gemeente Rotterdam, om te kijken hoe u de Rotterdamse maatregelen ook in Vlaardingen kunt implementeren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, op welke korte termijn kunt u ons toezeggen dat contact met Rotterdam op te nemen?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *