Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘IRADO HEEFT ABOMINABELE WERKWIJZE IN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Irado heeft een abominabele werkwijze, meent men bij de fractie van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS). De partij komt met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

Fractievoorzitter Monique Rotteveel (LOS).
Monique Rotteveel (LOS) somt op: ‘Het maaien gebeurt erg onzorgvuldig, wanneer er afval op de grasvelden ligt wordt daar overheen gemaaid en alles wat na het maaien op de stoepen/straten belandt, wordt niet opgeruimd. Het onkruid wat soms verwijderd wordt, wordt eveneens niet opgeruimd. Dit is een grote bron van ergernis, zeker wanneer het regent. Het ledigen van ondergrondse containers leidt ook tot overlast, bijvoorbeeld karton en papier waait eruit, wanneer de wagens te vol zitten en belandt op straat. Het niet op tijd ledigen van de ondergrondse containers leidt tot veel bijplaatsing. Wij bemerken steeds vaker dat de kliko’s niet dezelfde dag van aanbieding geledigd worden, maar een dag later. Deze kliko’s worden aangeboden op de aangewezen containerplaatsen en wanneer zij daar blijven staan, gooien voorbijgangers er een ander soort afval in als waarvoor de kliko’s bedoeld zijn, dit gaat om pmd-, gft- en papierkliko’s. De inwoners scheiden niet voor niets hun afval.”

LOS wil weten of Irado na vele jaren nog steeds niet in staat is voor het bedrag waarvoor zij in staat worden geacht schoon te houden, dit te realiseren? Rotteveel: ‘Irado heeft de uitvoerende taak, de gemeente de controlerende taak, waarom zit de gemeente niet bovenop al deze klachten die niet van vandaag of gisteren zijn? Hoe beoordeelt u de milieuhygiënische werkwijze, zoals die door Irado hierbij wordt gehanteerd? Kunt u ons vertellen waar daadwerkelijk het probleem zit, waardoor op velen locaties in Schiedam het steeds meer en meer verloedert? Bent u het met ons eens dat op deze problemen nu zo spoedig en adequaat mogelijk actie moet worden ondernomen? Zo niet, waarom niet?’

2 reacties op “‘IRADO HEEFT ABOMINABELE WERKWIJZE IN SCHIEDAM’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *