RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UNGERTOREN ROTTERDAM-NOORD WORDT WEER BEWOONBAAR

ROTTERDAM- De Ungertoren, aan de Schiekade te Rotterdam-Noord, wordt weer een woontoren. Na de verbouwing, die komende maart start, moet het rijksmonument plaats bieden aan 49 huurappartementen. Oplevering van de appartementen zal eind dit jaar zijn. Negentig jaar na de eerste oplevering zal dit Rotterdamse icoon in zijn oorspronkelijke verschijning de Rotterdamse skyline sieren, zeker niet meer als de hoogste woontoren, maar wel als de oudste.  

Eind 2021 heeft Leyten het grotendeels leegstaande monument aangekocht om het gebouw volledig te restaureren en de woonfunctie terug te brengen. In het afgelopen jaar is met de gemeente en Hylkema Erfgoed intensief samengewerkt om het renovatieplan uit te voeren. Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend en zal volgens planning in maart de renovatie starten.

Sinds de jaren zestig is het flatgebouw in gebruik als kantoor. Het oorspronkelijke gevelbeeld is door de jaren heen sterk veranderd, onder meer doordat de stalen vensterpuien zijn vervangen door kunststof kozijnen met spiegelglas en achterstallig onderhoud.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.