RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘ROTTERDAM FOOD HUB’ VERRIJST BIJ CALANDKANAAL

ROTTERDAM- Aan het Calandkanaal, bij de ingang van de Maasvlakte, verrijst de Rotterdam Food Hub. Het bedrijventerrein van 60 hectare wordt speciaal ingericht om bedrijven uit de agrofoodsector optimaal te faciliteren. Hiermee bouwt Rotterdam haar positie als grootste West-Europese doorvoerhaven voor producten uit de land- en tuinbouwsector en visserij verder uit.

In agrofood wordt gewerkt met bederfelijke waar en is snelheid cruciaal. De Food Hub is daarom op een centrale plek gelegen. De grote ‘deep sea’-containerterminals liggen op een steenworp afstand, net als Cool Port en de cold storage warehouses op onder andere de Maasvlakte en in de Eemhaven. Ook de nabijheid van Greenports als Barendrecht, Ridderkerk en het Westland spelen een rol. Op het terrein van de Rotterdam Food Hub kunnen diverse faciliteiten gemeenschappelijk worden gebruikt. Zo kunnen kades en voorzieningen op het gebied van onder andere transport, opslag, toegangscontrole en douane efficiĆ«nt gedeeld worden.

Als grootste containerhaven van de het Europese continent biedt Rotterdam alle benodigde faciliteiten en dienstverlening voor het vervoer van verse producten. De containerterminals in Rotterdam hebben in totaal 18.500 aansluitingen voor koel- en vrieslading in containers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *