Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STRAFZAAK OM HANDEL ILLEGAAL VUURWERK MAASSLUIS

MAASSLUIS- Quincy M. (23) uit Maassluis moet voor de politierechter verschijnen voor het in huis opslaan van professioneel vuurwerk, te weten: 56 stuks zwaar knalvuurwerk (Nitraten/Vlinders, genaamd Zena Nietjes en/of Scorpio’s). Op 9 december vorig jaar heeft de politie het vuurwerk uit de woning gehaald aan de Papiermolen te Maassluis.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft M., in de periode van 30 oktober tot en met 9 december 2021, professioneel vuurwerk verkocht voor particulier via berichten in WhatsApp, waarin hij Cobra’s en/of Shells, althans professioneel vuurwerk, bestemd voor particulier gebruik, te koop heeft aangeboden.

Voor het OM staat vast dat M. op 25 november aan één afnemer professioneel vuurwerk heeft verkocht, te weten meerdere stuks (zwaar) knalvuurwerk (Cobra’s 6).

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van vuurwerkbommen en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerkbommen opgeslagen liggen, op een niet toegestane manier worden verhandeld of vervoerd gaan worden? Bel dan de politie op telefoonnummer 0900-8844. Of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *