Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WETHOUDER SPIT IN VUILNISZAKKEN SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Op het Newtonplein in Schiedam-Oost is vanmorgen tenminste een gedumpte vuilniszak hoogstpersoonlijk doorgespit door wethouder Doğukan Ergin (Denk). Opzoek naar adresgegevens van de dumper. Hier zijn minimaal 20 afvalzakken bijgeplaatst.

De wethouder heeft meegelopen met handhavers van de gemeente. Ergin: ‘Afval moet gewoon in de daarvoor bestemde containers. Iedere ochtend maakt de Lichtblauwe Brigade een ronde door Schiedam. Alle verkeerd geplaatste afvalzakken worden gecheckt.’

In 2 uur tijd zijn zeker vijftig verkeerd geplaatste afvalzakken aangetroffen en veel huisraad op straat, meldt Ergin. Door dit alles zijn zeker vijftien boetes uitgeschreven.

Wanneer in een van de vuilniszakken een adres wordt aangetroffen kan de veroorzaker rekenen op een boete. De bekeuring voor het verkeerd aanbieden van (huishoudelijk) afval is in Schiedam enkele jaren terug verhoogd van 55 naar 150 euro. Voor het bijplaatsen van grofvuil naast de ondergrondse containers kan ook spoedeisende bestuursdwang worden toegepast. Dit betekent dat er direct wordt ingegrepen waarbij het huisvuil verwijderd wordt. De kosten van spoedeisende bestuursdwang worden bij de overtreder in rekening gebracht (indien deze valt te achterhalen).

1 reactie op “WETHOUDER SPIT IN VUILNISZAKKEN SCHIEDAM-OOST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *