RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGSE KUNSTENAAR LEEN DROPPERT (92) OVERLEDEN

VLAARDINGEN- De veelzijdig en succesvolle Vlaardings kunstenaar Leen Droppert is op 92-jarige leeftijd overleden.

Droppert was sinds 1952 actief als beeldend kunstenaar en ruimtelijk vormgever. Zijn opleiding heeft hij genoten in Rotterdam (Kunstacademie) en Amsterdam (Grafische School). Hij bouwde al snel een reputatie op als oorspronkelijk, onafhankelijk en vakbekwaam kunstenaar. Dit leverde hem een gestage stroom aan opdrachten op, variërend van muurschilderingen, mozaïeken, penningen, glasramen en beelden tot complete inrichtingsprojecten. Naast zijn vele driedimensionale werken heeft hij tientallen schilderijen en grafische werken gemaakt. Zijn werk is te zien in onder meer Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Den Haag, Rotterdam en Rijswijk (maar ook: Brielle, Rozenburg, etc). Zijn bekendste werk in Vlaardingen is het Geuzenmonument bij de Grote Kerk. Maar er staan nog meer werken van Droppert in Vlaardingen, bijvoorbeeld het werk ‘Hommage aan de zeilvaart’ op de Maasboulevard.

Het omvangrijke en uitzonderlijke oeuvre van Droppert laat zijn verbeeldingskracht zien, veelzijdigheid en artistiek vakmanschap.

In 2010 werd hem de ‘penning van de stad Vlaardingen’ uitgereikt, waarmee hij ereburger van de gemeente Vlaardingen werd.

Foto (boven): Arne van der Zande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *