Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUDE EOS OPSLAGTANK VLAARDINGEN IN SPOTLIGHTS

VLAARDINGEN- De EOS opslagtank aan de Oosthavenkade in Vlaardingen wordt komend weekeinde letterlijk in de spotlights gezet. Van 22.00 tot 24.00 uur wordt de tank op spectaculaire manier verlicht; een eindexamenproject van Davy Pols, student eventmanager (Zadkine Businesscollege) in opdracht van Stichting Kwartiermakers. De EOS-opslag tank staat al een aantal jaar op een stukje braakliggend grond naast de Witte Villa. De opslagtank is industrieel erfgoed en verwijst, net als de oude haringpakhuizen, naar vroegere activiteiten in het gebied KW-haven.

EOS staat voor Euro Opslag Service. De Europ Opslag Service was in 1916 gevestigd in de Koningin Wilhelminahaven. Het bedrijf verzorgde in eerste instantie de opslag van lijnolie later werd ook smeerolie en gasoline opgeslagen. EOS is in 1980 overgenomen door Argos.
Binnen een termijn van 2 tot 5 jaar zal de tank van het terrein af moeten, omdat daar gestart wordt met de bouw van woningen. Om de tank te kunnen behouden is er een nieuwe bestemming en functie nodig; denk aan uitkijktoren, mini-museum, buitenbar, B&B, duiktank, ‘poortwachter’ van het gebied, koffiekiosk, viskraam, informatiecentrum gebiedsontwikkeling, kunstobject of klimwand.

Stichting KWartiermakers heeft de beschikking gekregen over de EOS opslagtank. Met de verlichting van de tank starten de KWartiermakers met zijn herbestemming. Tevens is het de opmaat naar een groot lichtspektakel aan de rivieroever dat door de Kwartiermakers wordt georganiseerd in het najaar van 2022. De verlichte tank kan door iedereen bekeken worden. De tank staat naast de Vlaardingse Bierbrouwerij, Oosthavenkade 90.

1 reactie op “OUDE EOS OPSLAGTANK VLAARDINGEN IN SPOTLIGHTS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *