Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

INLEVERACTIE STEEKWAPENS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam organiseert, samen met de politie en het jongerenwerk, een regionale inleveractie van steekwapens. Iedereen die van een mes af wil, kan dit van 10 tot en met 16 oktober afgeven bij het politiebureau of een van de andere inleverlocaties. Dit kan anoniem en zonder straf: de gemeente en politie registreren geen gegevens.

Een deel van de jongeren draagt regelmatig een mes bij zich. De jongeren gaan ruzies en geweld minder snel uit de weg, waardoor situaties sneller escaleren. Vaak met dramatische gevolgen, waarbij de jongeren zelf gewond raken. Daarom vinden de gemeente en de politie het belangrijk het messenbezit onder jongeren terug te dringen.

Naast messen kunnen in deze week ook slag- en stootwapens zoals boksbeugels worden ingeleverd. Het inleveren gebeurt anoniem, er worden geen gegevens geregistreerd. Ook kun je niet bestraft worden.

De messen kunnen worden ingeleverd van maandag 10 tot en met zondag 16 oktober bij de inleverton op het politiebureau aan het Bijdorpplein 1. Op www.leverjemesin.nl is een overzicht te vinden van alle inleverlocaties in de regio.

De gemeente, de politie en de jongerenwerkers willen ouders, verzorgers en experts helpen om het gesprek te voeren over messenbezit. Tips en meer informatie hierover is te vinden op www.leverjemesin.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *