Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH BOMEN WEG IN DIRK GERHARDSTRAAT SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- Er mogen 18 bomen worden omgehakt voor het woningbouwproject ‘bij de molen’ aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan 57 in Schiedam-Nieuwland. Het gaat om bomen in de achterliggende Dirk Gerhardstraat (het oude Bolsterrein). Wel wordt door de gemeente een herplantplicht opgelegd voor 22 nieuwe bomen.

Bewoners uit de Dirk Gerhardstraat hebben in het verleden bezwaar gemaakt tegen de plannen voor woningbouw op de plek van een oud kantoorpand. Zo is door de omwonenden bezwaar gemaakt tegen het kappen van een rij bomen. Die zou gevolgen hebben voor het stedelijk ecosysteem: ‘Je kan niet zomaar een stukje groen wegkappen.’

Aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan komen 36 eengezinswoningen met 2, 3 of 4 woonlagen variërend van 98m2 tot ruim 200m2. Elk met een terras van tenminste 65m2 en eigen overdekte parkeerplaatsen.

1 reactie op “TOCH BOMEN WEG IN DIRK GERHARDSTRAAT SCHIEDAM-NIEUWLAND

  1. Als samenvatting uit de diverse studies kunnen we concluderen dat de jaarlijkse CO2-compensatie varieert tussen 21,77 kg CO2/boom tot 31,5 kg CO2/boom. Om 1 ton CO2 te compenseren zijn er vervolgens 31 tot 46 bomen nodig.De gemeente Schiedam werkt echt mee om CO2 nutraal te worden ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *