WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEVAARLIJKE ZWARTE PAALTJES IN VLAARDINGEN-VOP

VLAARDINGEN- In de Vettenoordse polder in Vlaardingen heeft de gemeente paaltjes geplaatst om foutparkeren op hoeken te voorkomen. De paaltjes zijn volledig zwart en in het donker vaak niet zichtbaar. Dat roept vragen op bij de fractie van Heel de Stad (HdS). In heel Vlaardingen kan een voertuig een wielklem krijgen of zelfs direct worden weggesleept als de hinder te groot is. Ron Boers (HdS): ‘Zowel Politie als Handhaving geven enkel een parkeerboete bij zeer ernstige overlast. De meeste foutparkeerders worden gedoogd.’

Bij HdS ziet men een oplossing in het voorzien van de zwarte paaltjes van bestikkering, het omvormen tot reflectorpalen die het wegverloop, de stoep en de wegrand te allen tijde laten zien, met name in omstandigheden met slecht zicht, zoals mist, donker en regen.

Hulpdiensten moeten binnen een bepaalde tijd op locatie zijn. Dat betekent dat zij voldoende ruimte moeten hebben om simpel gezegd in een wijk een bocht te kunnen maken met bijvoorbeeld een brandweerauto. Niet op tijd ter plekke zijn kan mensenlevens kosten. In bepaalde Vlaardingse wijken is de parkeerdruk zo groot dat regels overtreden worden, omdat er geen parkeerplaats in de directe omgeving is en bewoners niet ver willen lopen. Kortom, auto’s en busjes worden op hoeken van straten geparkeerd met als resultaat dat hulpdiensten geen goede doorgang hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *