Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM SLUIT AAN BIJ MINDER GRAS MAAIEN IN MEI

SCHIEDAM- Gisteravond heeft de fractie van GroenLinks aan het college gevraagd om zich aan te sluiten bij ‘MaaiMeiNiet’. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) zegde toe dat de gemeente gaat kijken hoe men volgend jaar hierbij kan aansluiten. De partij van de wethouder is blij met deze toezegging. GroenLinks-raadslid Sandra Mantingh: “Want ondanks dat de gemeente al veel doet voor de bevordering van de biodiversiteit: alle kleine beetje helpen en bijen hebben het hard nodig.”

“Mei is net voorbij, maar desondanks: MaaiMeiNiet is een campagne waarmee mensen worden opgeroepen om het gras, of een deel daarvan, niet te maaien in Mei”, stelt Mantingh. “Het niet of minder maaien van gras en gazons is goed voor onder andere bijen, kevers, vlinders en hommels. Een bijkomend voordeel is dat langer gras beter bestand is tegen droogte en hitte. Dit is echt een goed initiatief waarmee op simpele wijze een bijdrage wordt geleverd aan het versterken van de biodiversiteit.”

Dit jaar waren er al een aantal gemeenten die meedoen aan dit initiatief en de bijenstichting gaat de campagne volgend jaar nog verder uitrollen in Nederland. Wij hopen dat Schiedam hierin een voorbeeld zal zijn en er zoveel mogelijk anderen gemeenten MaaiMeiNiet ook zullen omarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *