Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS HERSTELT VERKEERDE BESTRATING MARELPLEIN

MAASSLUIS- Tot 22 juli wordt betonverharding aangebracht op de rijbaan van het Marelplein (marktplein) in Maassluis. Nadat ter hoogte van de Lijndraaiersbrug nieuw asfalt is aangelegd volgt nu een tweede periode waarin een deel van het centrum van Maassluis is afgesloten.

Bij de herinrichting van het Marelplein (formele benaming: Korte Boonestraat en Marelstraat) is destijds gekozen voor drie scherpe bochten om de snelheid uit het verkeer te halen. Dit heeft effect op de klinkers. Doordat het verkeer veel bochten maakt verschuiven de klinkers en ontstaan hobbels in het wegdek. Om die reden wordt de klinkerverharding vervangen door een betonverharding die wel (intensief gebruik van) het verkeer aankan. De werkzaamheden worden overdag en in het weekeinde uitgevoerd. 

De herinrichting van het Marelplein in 2018 heeft destijds circa 240.000 euro meer gekost dan begroot. Zowel in de voorbereidingsfase, na de presentatie van het uitvoeringsontwerp als in de uitvoeringsfase zijn meerwerkkosten ontstaan ten opzichte van het eerder door de raad vastgestelde budget. Het grootste deel van deze meerwerkkosten werd geleverd door de aangetroffen bodemvervuiling en onderzoek- en begeleidingskosten met betrekking tot mogelijk aan te treffen explosieven, ondanks de verrichte bodemonderzoeken vooraf.

1 reactie op “MAASSLUIS HERSTELT VERKEERDE BESTRATING MARELPLEIN

  1. Wat een waanzin, als die klinkers verschuiven tot bobbels zijn dat toch helemaal gratis snelheidsremmende maatregelen? Moet het geld persé op of zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *