RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OEKRAÏNERS OP OUDE SCOUTINGTERREIN VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- In de boerderij op het oude scoutingterrein aan de Broekpolderweg worden vijftien Oekraïners gehuisvest. De eersten daarvan gaan vanavond naar deze locatie.

De boerderij, die tot voor kort als winteropvang voor dak- en thuislozen werd gebruikt, wordt gereed gemaakt voor de Oekraïners. De winteropvang is gestopt vanwege de temperatuur en de dak- en thuislozen die daar recht op hebben kunnen terecht bij de Elementen.

De boerderij wordt ingericht door kringloopwinkel Het Goed. Bedden komen via het Rode Kruis en zij regelen ook een gastheer/vrouw en een EHBO-er.

De locaties voor Oekraïners worden regionaal geregeld. Op dit moment gaan de mensen eerst naar sporthal De Wielewaal in Rotterdam en worden vanaf daar doorgeplaatst naar andere locaties in de regio. Achter de schermen is de gemeente Vlaardingen druk bezig om andere locaties te bekijken en gebruiksklaar te krijgen.

1 reactie op “OEKRAÏNERS OP OUDE SCOUTINGTERREIN VLAARDINGEN

  1. Goh, de padvindertjes moesten er weg vanwege de verbreding van de rijksweg, maar voor wodkaracisten worden de plannen anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *