Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HANDHAVERS VLAARDINGEN HEBBEN EIGEN REGELS’

VLAARDINGEN- De verkeersregels gelden niet altijd voor de handhavers van de gemeente Vlaardingen. Afgelopen week spotte een omwonende twee auto’s van de Vlaardingse Handhaving op het trottoir van de Van Beethovensingel (hoek Parallelweg). De twee Boa’s brachten een bezoek aan Cafetaria de Viersprong.

De gemeente erkent dat de gang van zaken er ‘inderdaad een beetje gek uitziet’. De verklaring luidt dat de overige handhavers druk waren met controles en hulp bij een ongeval, daardoor moesten de handhavers snel weg kunnen in geval van nood.

‘Wij als burger krijgen een dikke prent voor het parkeren op de stoep en de lui van de handhaving mogen lekker hun eigen regels bepalen’, reageert de buurtbewoner in de VOP.

4 reacties op “‘HANDHAVERS VLAARDINGEN HEBBEN EIGEN REGELS’

 1. Het is geen goed voorbeeld inderdaad, maar ze zullen vermoedelijk ook wel een ontheffing hebben. Maar als je even wat te eten gaat halen, zou het ze sieren om de auto net als (bijna) iedereen even ergens fatsoenlijk te parkeren.

  1. Een ontheffing/vrijstelling om je auto neer te donderen om een patatje te halen zal heus niet bestaan. Er zijn wel vrijstellingen van het r.v.v. voor hulpverleningvoertuigen om bepaalde verkeersregels te overtreden voor werkzaamheden en noodgevallen. Het zou bizar zijn als de politie, brandweer of GGD een prent zou krijgen als deze te snel naar een noodsituatie rijden of op het trottoir parkeren om noodhulp te verlenen.
   Iedereen is blij dat er bij een inbraak, reanimatie, brand etc snel hulp komt van professionele hulpdiensten.
   Daar wagens van stadswachtjes geen hulpverleningvoertuig zijn, betwijfel ik of deze lui een door de minister uitgegeven ontheffing hebben. Maar de gemeente zal wel eigen ‘ontheffingen’ uitgeven en wie gaat die gasten verbaliseren……….
   Uiteraard zijn er weer azijnpissers die een voorbeeld weten van politievoertuigen die een auto voor een snackbar dubbelparkeren o.i.d. maar je weet niet of het voor werk is of voor eten. Als het voor eten is, is het ook geen goed voorbeeld. Helaas is het in Nederland dat politie of GGD voertuigen gesloopt of opengebroken worden door asociale lui, als er geen zicht op is en deze mensen moeten zeer snel kunnen reageren op een noodoproep, het kan gaan om seconden en mensenlevens.

 2. Mooi onzin verhaal vanuit de gemeente.
  Stadswachtjes ( BOA = Beperkt Opsporings Ambtenaar ipv Buitengewoon zou beter zijn)hebben geen noodhulp, daarvoor zijn ze zeker niet opgeleid en toegerust.
  Noodhulp is voorbestemd aan hulpverleners, politie, ambulance en brandweer. Deze rijden in voertuigen met optische en geluidssignalen, niet met een lullig geel knipperlichtje, en hebben een gevorderde rijopleiding gehad.

  Of zou de woordvoerder met nood bedoelen dat de stadswachtjes snel de cafetaria moeten kunnen verlaten als ze belachelijk worden gemaakt en huilie huilie gaan doen?
  In Amsterdam is er voor dezelfde overtreding een ambulance onbestuurbaar gemaakt door een stadswachtje met een wielklem.

  In het artikel wordt gesproken over twee stadswachtjes. Als dat klopt is het lekker ‘groen’ om met 1 persoon in een auto te zitten. Daarnaast zie je met lopen beter vuilniszakken verkeerd geplaatst dan rijdend.
  Al bij al komt dit ook in Schiedam voor. Stadswachtjes rijdend op fiets en lekker telefoneren met telefoon in hand. Tijdens strenge corona regels met 4 m/v in auto en met meerdere ( 6 tot 8) stadswachtjes binnen 1.5 meter bij elkaar staan op een parkeerplaats in het Beatrixpark.
  Maar dat was volgens ome Cor voor hun veiligheid. Maar het hele stadswachtjes ‘korps’ heeft wel thuisgezeten voor corona.

 3. Ik heb dit politie agentjes ook vaak onnodig zien doen, in Almere, in Rotterdam, zo’n uniformpje geeft iemand hert idee dat hij boven de gedragsregels staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *