Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘C&A WIL FILAAL VLAARDINGEN SLUITEN’

VLAARDINGEN- C&A wil de deuren sluiten van het filiaal in Vlaardingen. Dat is althans wat de fractie Boers (HEEL DE STAD, Lijst 16) naar eigen zeggen heeft gehoord ‘uit betrouwbare bron’. Het bedrijf zelf is onbereikbaar voor een eventuele toelichting.

Volgens de fractie zou het personeel van C&A al zijn ingelicht en verdeeld worden over andere filialen.
‘Daarnaast zijn er aanwijzingen dat ook bedrijven als H&M, Blokker en Ziengs uit onze stad willen vertrekken’, zegt de fractie.

In een persbericht meldt HEEL DE STAD (HdS): ‘Het college van b&w zal het vast gooien op het internetshoppen. En natuurlijk neemt dat toe, maar een gemeentebestuur dat zijn stadscentrum al jaren lang zo laat verpieteren, vraagt om het vertrek van dit soort bedrijven.’
De partij gaat verder: ‘Al jaren vragen Ron Boers en Tim Thiel om een leegstandsverordening. Daarmee kan een gemeente boetes opleggen voor leegstaande panden. Maar het college weigert zo’n verordening in te voeren. Ook weigert wethouder Ivana Somers-Gardenier al sinds begin 2020 om een verordening in te voeren voor de historische panden die staan te verpieteren. Tim Thiel heeft nota bene, met ambtelijke ondersteuning, zelf zo’n verordening geschreven. Burgemeester Bas Eenhoorn en de wethouder waren zeer positief. Toch is er niets mee gedaan. De reactie moet nu nog komen. De verantwoordelijk wethouder is en was dus niet geïnteresseerd. Het is eigenlijk heel simpel: als je niks wilt, als je de lat zo laag legt dat je erover struikelt, dan gaat er ook niks goeds gebeuren in de stad’, aldus HdS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *