Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NOG ALTIJD KERST IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er hangt nog altijd kerstversiering in het centrum van Schiedam. Het kan passanten bijna niet ontgaan dat de groene kunststoftakken met lampjes er nog steeds hangen. In elk geval in de Lange Kerkstraat.

In oktober hingen op verschillende locaties in Schiedam al de versieringen. Tot aan de noordrand van de stad was het afgelopen seizoen al vroeg kerst. Te vroeg? Het is eerst Sint-Maarten, dan tijd voor Sint en Zwarte Piet en dan Kerst. De meeste mensen beginnen dus met het optuigen van hun boom als Sinterklaas en Zwarte Piet weer het land uit zijn.

Twee weken na de kerst is het Driekoningen. Voor de meeste mensen het teken dat de kerstboom eruit moet, want anders brengt het ongeluk. Van oudsher is het dus tot uiterlijk 6 januari gepast om kerstversiering te laten hangen. Daarvóór al verwijderen zou ook weer ongeluk brengen, zo dacht men vroeger, maar sinds het verbranden van de kerstboom met Oud en Nieuw populair werd in de jaren ’50 en ’60, haalt menig kerstboom deze datum niet. Heel anders is dat met de kerstversiering in Schiedam…

1 reactie op “NOG ALTIJD KERST IN SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *