Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZOEKTOCHT NAAR SAMENWERKINGSPARTNER SLOOP PEPERKLIP SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor sloop en nieuwbouw van de Peperkliplocatie in Schiedam-Oost zoekt de gemeente nog een geschikte samenwerkingspartner. De aanmelding sluit op 7 februari. De gemeente wil met de geselecteerde partner een haalbaar plan en een koop- en ontwikkelovereenkomst sluiten voor het commerciΓ«le vastgoed. Voor het maatschappelijk vastgoed en de openbare ruimte worden bouwteamovereenkomsten gesloten.

Binnenkort wordt de ruim 5 miljoen euro aangesproken voor de nieuwbouw van basisschool de Peperklip. De nieuwbouw van de Peperklip maakt onderdeel uit van een groter stedelijk project rond Schiedistrict en Station Centrum.

De sloop van het huidige schoolgebouw biedt mogelijkheid om een verbinding te maken tussen bedrijventerrein Spaanse Polder, Lentiz en de nieuwe woonwijk op Schieveste. Voor sloop en herbouw is binnen de Zomernota van 2020 al geld aangevraagd. Het gaat om een investering van 5.187.000 euro.

Op en rond de plaats van de huidige Peperklip ziet de gemeente het liefst een kinderopvang, een tweede onderdoorgang van het station, een sporthal, mogelijk ook een supermarkt en een nieuw schoolgebouw.

1 reactie op “ZOEKTOCHT NAAR SAMENWERKINGSPARTNER SLOOP PEPERKLIP SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *