Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

WARMTENET GROENOORD TWISTPUNT KLIMAATGELOVIGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Twee klimaatgelovige partijen bakkeleien in Schiedam over nut en noodzaak van het toekomstig warmtenet van Eneco in Schiedam. Milieudefensie Schiedam vindt dat aansluiting op het warmtenet niet goed is voor Groenoord. Dat spreekt oud-wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) op de site van zijn partij tegen.

Ooijvaar: ‘Stel je voor. Je collega heeft zijn dieselauto verkocht en least een benzineauto. Hij rijdt dus al schoner dan eerst. Bovendien zal hij zodra zijn leasecontract verloopt, de benzineauto inruilen voor een elektrische. 

Stel je voor dat je elke dag met die collega mee kan rijden. Maar je hebt -terecht- je bedenkingen bij het verstoken van benzine en je moet nog maar zien of de collega echt wel op een elektrische auto zal overstappen. Je rijdt dus maar niet met je collega mee, maar besluit om in je eigen vervoer te voorzien, waarbij je -onder het mom van duurzaamheid- feitelijk dus een extra auto laat rijden.
In deze analogie is de dieselauto het huis dat is aangesloten op aardgas, de benzineauto-die-nog-elektrisch-gaat-worden het huis op het warmtenet en de extra auto een all-electric-woning.
Milieudefensie Schiedam wil niet met die collega meerijden om twee redenen. Ten eerste betoogt Milieudefensie Schiedam dat er andere oplossingen zijn, zoals isoleren, warmtepompen en zonnepanelen. Ten tweede is een bezwaar dat de bron van de warmte die het warmtenet voedt nu voor een groot deel voortkomt uit zaken die niet passen bij de duurzaamheidsgedachte.’

Het hele betoog van Ooijevaar vindt u HIER.

3 reacties op “WARMTENET GROENOORD TWISTPUNT KLIMAATGELOVIGEN SCHIEDAM

  1. Slap vergelijk, haal deze onzinnige experimenten uit in dure wijken ipv. in uitkeringswijken. Moet je zien hoeveel juristen er in de pen klimmen.

  2. Waar bemoeit die Ooiergevaar zich mee, hij is toch gestopt, heeft toch een burnout….zijn biezen gepakt omdat de uitkomst bij hem bekend is dat de burgers van Schiedam weer compleet uitgemolken worden en belazerd worden. Niet meer besturen is je mond houden…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *