RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NEE TEGEN OPLADEN AUTO VIA EIGEN ZONNEPANELEN VLAARDINGERS

VLAARDINGEN- Er wordt door het stadsbestuur van Vlaardingen kritisch gereageerd op verzoeken voor het aanleggen van kabels om de elektrische auto’s van inwoners op te laten laden via hun eigen zonnepanelen. Niet alle aanvragers beschikken over parkeergelegenheid op eigen terrein. Zij zijn dan aangewezen op de openbare ruimte om een kabel naartoe te trekken voor het laden van hun voertuig. Dat gaat de gemeente te ver.

Het aanbrengen van kabelgoten brengt een extra risico op verzakkingen en ophoping van vuil met zich mee. Ook is het lastig om (onderhouds)werkzaamheden uit te voeren. Verder is het erg moeilijk om de veiligheid te garanderen voor weggebruikers als er allerlei stroomkabels door kabelgoten lopen van particuliere woningen naar de openbare weg. Ten slotte botst het laden via een kabel vanaf de woning naar een openbare parkeerplaats met het openbare karakter van deze parkeerplaats. Juridisch zouden andere mensen nog gebruik mogen maken van de parkeerplaats waarnaar een laadkabel (al dan niet via een kabelgoot) loopt, maar in de praktijk kunnen zij zich bezwaard voelen om dat werkelijk te doen.

1 reactie op “NEE TEGEN OPLADEN AUTO VIA EIGEN ZONNEPANELEN VLAARDINGERS

  1. Zo lang je op eigen terrein, met je eigen zonnepanelen je eigen auto oplaadt lijkt me dat er geen ambtenaar is die hier iets aan kan doen. Dat het op de openbare weg niet mag snap ik, dat lijkt op het claimen van een eigen parkeerplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *