WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘HOND IDEAAL GEZELSCHAPSDIER OUDEREN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Stichting OOPOEH wil in Schiedam en omgeving meer ouderen en honden van elkaars gezelschap laten genieten. In de decembermaand zet OOPOEH zich extra in voor juist die mensen die een dierbare zijn verloren. De stichting ziet wat het verlies van een partner met zich meebrengt maar heeft ook speciale aandacht voor senioren die hun hond zijn verloren. Een gemis dat vaak wordt onderschat. Met een oppashondje hebben zij toch een gezellige daginvulling en bovendien meer beweging en sociale contacten in de buurt.

Voor veel senioren die een verlies hebben meegemaakt zijn deze donkere maanden een lastige periode. Veel sociale activiteiten gaan vanwege de hoax niet door, het is in de winter minder aantrekkelijk om (alleen) naar buiten te gaan en eenzaamheid ligt op de loer. Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) biedt deze senioren meer gezelligheid en afleiding door hen te koppelen aan een oppashond in de buurt. In de decembermaand zet de stichting zich extra in voor juist die mensen die een dierbare zijn verloren. De stichting ziet wat het verlies van een partner met zich meebrengt maar heeft ook speciale aandacht voor senioren die hun hond zijn verloren. Een gemis dat vaak wordt onderschat.

Tegelijkertijd is er in 2021 een record aantal honden geadopteerd en zijn er veel hondenbaasjes op zoek naar een lieve en betrouwbare oppas in de buurt. Stichting OOPOEH brengt deze twee partijen samen en matchte het afgelopen jaar meer dan 600 senioren en hondenbaasjes aan elkaar. Ellen Groneman, directeur van de stichting: ‘‘Heel veel senioren die zich bij ons aanmelden hebben een verlies meegemaakt. Zij zoeken een manier om het leven weer op te pakken. Door hen te koppelen aan een oppashondje hebben ze een wandelmaatje, meer sociale contacten in de buurt en meer gezelligheid in huis. Een oppashond zal nooit je overleden dierbaren vervangen, maar de senioren ervaren wel weer liefde en vrolijkheid. En dat is heel waardevol, zeker in deze eenzame en onzekere tijd.”

Kent u een 55-plusser die net als Theo een kwispelend lichtje in de duisternis kan gebruiken? Maak samen een profiel aan op de special website of neem contact met ons op via info@oopoeh.nl of 020-7853745. Uiteraard helemaal gratis en vrijblijvend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *