WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

LANCERING SCHULDENLAB IN HAVENKERK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Vanmiddag is het Schuldenlab officieel gelanceerd in de Schiedamse Havenkerk. Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam schuldenzorgvrij maken is de ambitie van het SchuldenlabMVS, een samenwerking tussen de drie waterweggemeenten en (maatschappelijke) organisaties. Samen zetten zij zich in om inwoners sneller, effectiever en mensvriendelijker van hun schulden af te helpen.

De drie gemeenten hebben al langere tijd interesse in een lokaal schuldenlab. Dit voorjaar hebben de gemeenten besloten om een gedeelte van het geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld in het kader van de gevolgen van de crises (veroorzaakt door de lockdown) te besteden aan de oprichting van een lokaal Schuldenlab. Stroomopwaarts kreeg de opdracht om dit lokale schuldenlab op te richten.

Eén op de zeven huishoudens in de regio Waterweg-Noord heeft een laag inkomen en loopt hiermee een verhoogd risico op schuldenproblematiek. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 12.500 huishoudens in deze regio risicovolle schulden hebben. Slechts een klein percentage weet de weg naar schuldhulpverlening te vinden. Van deze huishoudens zit ongeveer 11% in een schuldhulpverleningstraject.

1 reactie op “LANCERING SCHULDENLAB IN HAVENKERK SCHIEDAM

  1. En die kroeg dan? Men zou er water in wijn gaan veranderen. Ik ben benieuwd wat volgende maand weer de bestemming zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *