Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘IN NOVEMBER ALSNOG SPEELPLEK NIEUWBOUW HOEK VAN HOLLAND’

HOEK VAN HOLLAND- Op zijn vroegst in november komt de al zolang beloofde speelplek er alsnog in de nieuwbouwwijk L’Avenue in Hoek van Holland. Vanuit de gebiedscommissie zit Jacco van Dam (CDA) het stadsbestuur op de huid, maar meer dan niet uitgevoerde toezeggingen heeft het nog niet opgeleverd.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) zou eerder dit jaar de toezegging hebben gedaan dat de zaak voor de zomer zou zijn geregeld. Van Dam: “Ik werd gebeld door het secretariaat van de burgemeester. Hij gaf aan dat hij de wethouder ging aanspreken, waarom die toezegging niet is nagekomen.”

Wat volgt is een nieuwe toezegging. Van Dam in de Gebiedscommissie van vorige week: “Afgelopen maandag kreeg ik dus een reactie dat het waarschijnlijk november wordt dat die speelplek er komt. En dat het misschien zelfs nog wel later zou kunnen worden. De burgemeester had het natuurlijk aangegeven aan ons; als je met iets zat dat hij liever had dat je hem benaderde dan je fractie. Dus ik denk, nou dan ga ik hem daarover benaderen over die speelplek. Die speelplek kwam trouwens ook nog aan de orde in het gesprek met de bewoners. Nou, we weten allemaal dat die mensen al nou 3, 4 jaar op die speelplek zitten te wachten.”

De Gebiedscommissie heeft eind mei besloten om niet te adviseren op het meest recente inrichtingsplan voor L’Avenue. De commissie wil eerst dat het Rotterdamse stadsbestuur en de projectontwikkelaar concrete stappen zetten om de schade te herstellen die zou zijn ontstaan bij de ontwikkeling van de wijk. Wethouder Bas Kurvers (VVD) heeft met de projectontwikkelaar afgesproken dat zij ook de resterende gronden mogen ontwikkelen. De gebiedscommissie ziet dat niet zitten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *