Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPKNAPBEURT OOSTHAVENKADE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Oosthavenkade in Vlaardingen krijgt een opknapbeurt. Het gaat om het hele gebied tussen de spoorwegovergang nabij de Spoorsingel en de Schiedamseweg.

Op plekken waar de boomwortels tegen de bestrating drukken, laat de kwaliteit van het wegdek en het voetpad te wensen over. De gemeente grijpt de opknapbeurt ook aan om in de inrichting van de weg duidelijker te maken dat het om een 30-km zone gaat. Verder wordt de riolering vervangen, de straatverlichting verbeterd en de kademuur hersteld.

Bewoners en direct omwonenden hebben inmiddels een uitnodiging toegestuurd gekregen om met de ontwerpers mee te denken over de nieuwe inrichting. Uitstraling, verdeling van ruimte tussen automobilisten, voetgangers en fietsers, parkeerruimte, groen, allemaal zaken waarover omwonenden hun zegje kunnen doen om zo de ontwerpers input te geven. In een later stadium krijgen de omwonenden ook de gelegenheid om hun reactie te geven op verschillende ontwerpvarianten. Zo hoopt de gemeente te komen tot een ontwerp dat zo goed mogelijk past bij de gebruikers van dit karaktervolle stukje Vlaardingen.

Naar verwachting is het ontwerp in de zomer klaar en kan aan het einde van het jaar de opknapbeurt van start gaan. Vooruitlopend op de herinrichting van de buitenruimte wordt de riolering tussen de Schiedamseweg en de Bleekstraat gerenoveerd. Naar verwachting start dit in juni . Het herstellen van de kademuur staat gepland vanaf september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *