WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAMMERS KRIJGEN NIETS TE ZEGGEN OVER HONDENBELASTING

SCHIEDAM- Inwoners van Schiedam krijgen nergens directe zeggenschap over de keuzes die gemaakt moeten worden naar aanleiding van de Zomernota. Denk aan het afschaffen van de Rotterdampas of het niet stoppen met de hondenbelasting. Dat laten burgemeester en wethouders weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Wel worden Schiedammers via de gebruikelijke kanalen geïnformeerd over de keuzes die uiteindelijk worden gemaakt door de politiek. Die keuzes zijn gebaseerd op onder andere de Staat van de stad, continuïteit van beleid en de beperkte financiële ruimte.

Op de te maken keuzes in de Zomernota heeft alleen de gemeenteraad als volksvertegenwoordigend orgaan de nodige invloed namens Schiedamse inwoners. ‘Ten aanzien van het project Samenwerken in Schiedam (voorheen Pact met de stad) ontvangt de gemeenteraad na de zomer een raadsvoorstel met het bijbehorende beleid’, aldus burgemeester en wethouders.

Bij de presentatie van het huidige stadsbestuur, in april 2018, werd door de fracties van VVD, AOV, D66, GroenLinks, Progressief Schiedam en CDA, nog gesteld dat inwoners en andere betrokkenen vroegtijdig invloed hebben op gemeentelijk beleid. Hiervoor zou de coalitie een ‘pact met de stad’ sluiten. ‘De inbreng van de stad is van grote waarde’, vond de coalitie. En: ‘De gemeente moet hier veel meer op inspelen en daarmee soms zaken loslaten.’

7 gedachten over “SCHIEDAMMERS KRIJGEN NIETS TE ZEGGEN OVER HONDENBELASTING

  1. De bezuinigingspunten:* hondenbelasting niet afbouwen, * korten op vluchtelingenzorg, * afschaffen korting rotterdampas, * kunnen vermeden worden door het in de verhuur brengen van de voormalige bibliotheek-vleugel van het stadskantoor.

  2. Wat dat betreft kan Schiedam net zo goed opgaan in de met het bedrog rond de totstandkoming van Stroomopwaarts MVS ingeleide Regio Gouw. Dit omdat de democratie in deze regio toch al ver te zoeken is. Het is nog altijd de Gemeenteraad die als hoogste orgaan van een gemeente in hoofdlijnen bepaalt wat een college van burgemeester en wethouders zal gaan doen en dus niet andersom. Daarbij is een burgemeester de Jan Klaassen die de vergadering van de gemeenteraad voorzit en normaliter verder niks in te brengen heeft dan lege briefjes.

    Dat ‘niet lullen maar poetsen’ dat we hier soms voorbij zien komen sluit naadloos aan op en ‘nu diep bukken en ook verder je gemak houden’ met llobbyiststen en laffe labbekakken in de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *