RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PARKEERPLAATS BREEWEG VLAARDINGEN KAN OFFICIEEL WORDEN OPGEHEVEN

VLAARDINGEN- De parkeerplaats aan de Breeweg, nabij recreatiegebied Holiërhoek in Vlaardingen, kan nu officieel worden opgeheven, omdat het stadsbestuur hiervoor inmiddels een raadsvoorstel heeft neergelegd bij de gemeenteraad. Binnenkort beslist de raad over het voorstel dat volgende week op de agenda staat van de raadscommissie. Ook is er voor belanghebbenden nog de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen het besluit.

Toezicht en Handhaving lieten 2 weken terug nog weten dat veel klachten van één klager zijn ontvangen over de parkeerplaats aan de Breeweg, maar dat er weinig overtredingen zijn geconstateerd. Vanaf begin 2018 zijn er (met tussenpozen) zeker 70 meldingen bekend bij de gemeente. Ook Staatsbosbeheer en de politie hebben meldingen ontvangen. Omdat vele meldingen zijn vastgelegd door geluidsopnames kon de hoge frequentie van overlast en mate van overlast worden vastgesteld.

Er is een bedrag van 51.100 euro nodig voor het bedienen van de slagboom die inmiddels is geplaatst aan de Breeweg. Dat heeft wethouder Bart Bikkers (VVD) berekend in reactie op de wens van de CU-SGP en BvV om de slagboom overdag open te zetten, zodat recreanten weer gebruik kunnen maken van het parkeerterrein.

Vanwege overlast heeft Staatsbosbeheer de parkeerplaats afgesloten met de slagboom.

1 reactie op “PARKEERPLAATS BREEWEG VLAARDINGEN KAN OFFICIEEL WORDEN OPGEHEVEN

  1. Wat valt daar eigenlijk te klagen? Daar woont toch niemand op die drie parkeerplekjes? Het is gewoon zo’n heerlijk uit het zicht plekje om illegale dingen vanuit de ene geblindeerde auto in de andere te schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *