WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

1,9 MILJOEN VOOR HUISVESTING OEKRAÏNERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De huisvesting van Oekraïners in de boerderij aan de Broekpolderweg en in het oude Unileverpand in Vlaardingen gaat voor dit jaar 1,9 miljoen euro kosten. Dat heeft de gemeente Vlaardingen zelf becijferd. Op 6 mei is een prognose gemaakt van de totale kosten voor 2022. De 1,9 miljoen komt voor rekening van het Rijk, verwacht men op het stadhuis.

De huidige twee huisvestingslocaties voor Oekraïners in Vlaardingen blijven in gebruik, ook wanneer het Asielzoekerscentrum (Azc) bij De Vergulde Hand in gebruik wordt genomen. De boerderij aan de Broekpolderweg en Casa Nova (in het voormalige Unileverpand) zijn voor dat doel ‘winterproof’ gemaakt, zodat als het koud(er) wordt komende winter, andere Oekraïners kunnen doorstromen naar deze gemeentelijke locaties als de huidige bewoners verhuizen naar het Azc.

25 reacties op “1,9 MILJOEN VOOR HUISVESTING OEKRAÏNERS VLAARDINGEN

  1. Zo ‘ n foto zou eens gemaakt moeten worden van een straat bbq kan je zien hoe er met dubbele maten wordt gemeten. Iedereen weet wat er echt wordt binnengehaald. 80% van Oekraïne merkt niet van grensconflict!! ?

 1. Lekker gezellig met zijn allen op de foto met de Hitlergroet , dan weten we weer eens voor de zoveelste keer wat de Nederlandse regering weer voor gajes in huis haalt ……………………………….Pffffffff

   1. Rob, ik heb een jaartje als locatiemanager in een AZC gewerkt, ik ben er niet voor niets mee gestopt. Je moet wel een hele dikke plaat voor je kop hebben als je niet ziet dat de meesten hier niet uit nood naartoe zijn gekomen en er ook niet over piekeren om ooit te gaan werken. Op de gecensureerde tv beelden zie je hoe zielig ze tussen de ratten en kakkerlakken zitten in een of ander kamp, als ze normaal met hun afval om zouden gaan hebben die diertjes daar niets te zoeken. In het AZC hadden we soms brandalarm als oefening, daar reageerde niemand op. Als je wilde evacueren hoefde je alleen maar te roepen ,,Wie kan mij even helpen met schoonmaken?”. Gegarandeerd, binnen een minuut was het gebouw geheel verlaten.

 2. Wat is dat voor een foto? Er staat geen enkele verklaring bij en heeft volgens mij totaal niets te maken met het onderwerp. Of wil de fotgraaf hier iets mee zeggen? Hoort het misschien bij een ander onderwerp?
  Redactie, verklaar dit aub.

   1. Wallie, Is dit sarcasme of meen je dit? Waar haal je dat vandaan? Hoeveel oekrainers heb je meegemaakt? En heb je zelf wel eens moeten vluchten voor oorlogsgeweld?
    Ik zie bij de commentaren (en niet alleen op dit artikel) veel domme, ongefundeerde, ongenuanceerde reacties. Die van jou is er een van.

    1. Nou mensen, die foto is nep, hoor. Er zijn helemaal geen buinhemden (de echte wel te verstaan!) aan het bewind in Oekraïne. Wat vreselijk dat die schatten hiermee in een kwaad daglicht worden geplaatst. Een mens mag tegenwoordig niet eens meer een rechter arm strekken.

     Tja, en dan die oorlog, he? 80% van Oekraïne merkt daar helemaal niets van. Minus de oostgrens is een gebied veilig zo groot dat Nederland, Vlaanderen, Wallonië, Luxemburg en Frankrijk er in passen.

     Maar sinds wanneer moet de NAVO zich aan de verdagen uit 1991 houden? Die Gorbatsjov is toch dood, nietwaar? Hoezo mag er daardoor niet worden opgeschoven verder dan de oostgrens van Duitsland? Wat een onzin, he?

     Die Poetin is gewoon een schurk. Goddank zit seniele Joe in de USA al met een hand op de atoomknop. Gelukkig is die vreselijke Trump niet meer aan het bewind (met NUL oorlogen op zijn conto). Een beetje verkiezingsfraude doet wonderen. Fijn hoor. Dat zal ze leren… een beetje spotten met de belangen van de globalisten!

     En natuurlijk hebben Oekraïners recht om te vluchten. Je zal maar gedwongen worden om te vechten tegen het Russische leger om daarmee je leven in de waagschaal te leggen voor de belangen van de EU en de USA en je land definitief aan hen te verliezen, na de staatsgreep van 2014.

     Gelukkig hebben wij Sonja, om de globalistische elite te beschermen. Dan heb je je prioriteit echt helemaal op orde. NOT!

     Nu alleen nog even de bewijzen ter onderbouwing van je zoete woordjes. Succes!

     1. Nu begrijp ik waarom er ook nieuwssites zijn die geen commentaren toestaan!

    2. Ik heb nooit moeten vluchten Sonja, maar als het nodig zou zijn ga ik naar een buurland en niet naar een land (waar dan ook ter wereld) waar de uitkeringen het hoogst zijn en dat ook nog eens wordt bevolkt met gutmenschen die overal intrappen. Dit is dus géén sarcasme maar ik meen het. Het betreft nu Oekraïners maar vorig jaar waren de moslims in de mode. Die vinden hier niets goed genoeg (Behalve de uitkeringen die ze in moslimlanden niet krijgen) maar zijn dus duidelijk níet gevlucht naar een buurland waar alles veilig en heel halal is. Rijke oliestaten in het Midden Oosten wíllen dat schorem geeneens toe laten. (Ondanks dat moslims elkaar zouden moeten helpen).

 3. .
  Wallie, naar welk buurland zou een oekrainer moeten vluchten? Belarusse, Rusland of de Krim?
  Beb, wat moet ik bewijzen? Ik heb niks beweerd alleen vragen gesteld en daarna antwoord gegeven op de commentaren. (Of is jouw commentaar niet tegen mij maar tegen Wallie?)
  Hans, ik wil beslist geen censuur. Ik vroeg alleen waarom deze foto daar stond want ik snapte het verband niet met het artikel.
  Marielle, nee ik wist niet hoe het internet werkt. En ik ben rustig alleen verbijsterd.

 4. Wallie, ik heb op de kaart zitten kijken naar de grenzen van Oekraine. Er zijn inderdaad nog meer buurlanden. Eigenlijk zou ik daar ook wel een antwoord op willen hebben. En hoeveel van die mensen in landen terecht komen die dichterbij zijn. Maar bv Duitsland is net zo rijk als wij en ik geloof dat zij ook vluchtelingen opnemen. We weten te weinig!

  1. Je hebt gelijk hoor Sonja, laat heel de wereld maar naar Nederland vluchten. Volgens mij kun jij al die uitkeringen best betalen. Er zijn ook genoeg woningen beschikbaar en wij passen ons wel aan aan die klotementaliteit.

 5. Er staat een leuk bericht in de krant, in Utrecht zijn er statushouders die een huurwoning krijgen en gelijk stoppen met werken.

 6. 1,9 miljoen weggegooid geld, en eer komt meer bij dan huisvesting, kledinggeld, gezondheidszorg, uitkeringen, subsidies, en dan die 500 euro per persoon per dag die het kost als ze in de bak terecht komen, AOW waar ze nooit voor hebben betaald. Ik ben vast nog wat vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *