Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

180.000 EURO VOOR TIEN DAKLOZEN IN CONTAINERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Voor de huisvesting van tien ex-daklozen in containerwoningen ontvangt de gemeente Vlaardingen dit jaar eenmalig 180.000 euro subsidie van het Rijk. Het kabinet heeft in totaal 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van dak- en thuisloosheid in heel Nederland.

Vlaardingen is ‘centrumgemeente’ voor de daklozenopvang in de regio: men financiert en organiseert deze taak en ontvangt speciaal daarvoor in 2021 circa 2,3 miljoen van het Rijk. Daarvan wordt 0,7 miljoen besteed aan de Crisisopvang van de Stichting Elckerlyc en 0,3 miljoen aan door Parnassia geboden verslavingszorg. Circa 1,3 miljoen wordt besteed aan daklozenopvang. De regionale opvang vindt plaats in ‘De Elementen’, de naam voor de onderste twee verdiepingen in het voormalige GAK-gebouw aan de Nijverheidsstraat 26.
Op het voormalige Unileverterrein worden driehonderdtwintig containerwoningen geplaatst. Naast tien containers voor daklozen zullen ook een aantal containers bestemd zijn voor vluchtelingen.

Om bezwaarmakers tegen de containerwoningen voor te zijn heeft het gemeentebestuur vorige jaar al gekozen voor het zo snel mogelijk doorlopen van een reguliere afwijkingsprocedure. Burgemeester en wethouders vrezen bezwaren vanuit de omgeving. De gemeente en de ontwikkelaar zijn gebaat bij een proces waarbij in ieder geval de gevolgde Ruimtelijke Ordening-procedure geen discussie oplevert.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “180.000 EURO VOOR TIEN DAKLOZEN IN CONTAINERS VLAARDINGEN

  1. Hoop geld voor tien daklozen en dan ook weer de arbeidsmigranten waar we er ondertussen al meer dan genoeg van hebben. Vlaardingen zakt steeds verder weg qua niveau , sorry ik ben niet tegen buitenlanders maar er is een stop / eind .
    Veel onrust en huisvredebreuk en geluids en vuiloverlast komt van hen.
    Nee laten we nu maar eens echt aan Vlaardingen gaan denken.

    1. Een Vlaardinger zit toch niet op een container te wachten? Die koopt of huurt gewoon een huis. Ik denk dat die daklozen best wel geholpen zijn met een (tijdelijk?) onderdak als opstap naar een echte woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *