Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENING BIBLIOTHEEK IN KORENBEURS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Komende zaterdag om 10.00 uur opent de Bibliotheek Schiedam vol trots de deuren van de Korenbeurs aan de Lange Haven 145 in Schiedam. Vanaf die dag zijn de Bibliotheek in de Korenbeurs, naar het ontwerp van architect hanrath, en panini, koffie en smoothiebar Vol-koren zeven dagen per week geopend.

bibliotheek schiedam 1
Vanaf de opening is er elke dag vanaf 10.00 uur de mogelijkheid om de Korenbeurs te verkennen, de binnentuin te bewonderen en een kopje vers gebrande koffie, een smoothie of rijk belegde panini te nuttigen bij horeca-partner Vol-koren. Ook zijn er werkplekken met prachtig uitzicht over Schiedam, gratis WiFi, werkcomputers, het spiegelhuisje en workshops voor kinderen in het Groenlab en ligt de leestafel elke dag vol met de nieuwste kranten en tijdschriften. Daarnaast is er uiteraard de collectie boeken, dvd’s, games en blu-rays voor alle leeftijden.

Speciaal voor de opening op zaterdag 6 juni, heeft Ballet- en Dansstudio Schiedam een dansvoorstelling gemaakt die om 12.00 uur op de Dam wordt opgevoerd. Ook na de opening op zaterdag 6 juni blijft het feest. Van 7 tot en met 19 juni is worden in de Korenbeurs verschillende evenementen georganiseerd. Onder andere een talkshowavond over de herinneringen aan de Korenbeurs met bekende schrijvers, een kunstlezing, een lezing over Apple, kindertheater, een muziekmiddag, voorleesmiddagen en een lezing over het groen in de Korenbeurs door Huib Sneep, staan op het programma.

Het laatste nieuws, de openingstijden en de agenda voor de komende weken, is HIER te vinden.

2 reacties op “OPENING BIBLIOTHEEK IN KORENBEURS SCHIEDAM

 1. https://www.schiedamsnieuws.nl/17608/

  Beste beheerder,

  In uw geplaatste artikel is een foto gebruikt van de bibliotheek waarvan ik de eigenaar ben. Ik heb u geen toestemming gegeven deze te gebruiken. Ik verzoek u dan ook per onmiddellijke ingang de foto te verwijderen. Mocht de foto op maandag 8-6-2015 nog op uw website staan, volgen verdere stappen die voor u een behoorlijke kostenpost zullen worden.

  Met vriendelijke groet,
  Ed Koorengevel

 2. Geachte heer Koorengevel,

  vaststaat dat de bewuste foto afkomstig is van Facebook en meermaals is gedeeld op Twitter. Wat u mogelijk is ontgaan, is het punt dat het auteursrecht van alle op Facebook gepubliceerde foto’s in handen is van eigenaar Microsoft. Gebruikers van Facebook geven Microsoft namelijk alle recht om hun foto’s te delen. Dit gebeurt zodra gebruikers van Facebook de gebruiksvoorwaarden accepteren. Onder het kopje ‘Sharing Your Content and Information’ valt dit – weliswaar in het Engels – te lezen. Vrij vertaald staat er:

  ‘Je geeft ons (Facebook, red.) een niet-exclusieve, overdraagbare, sublicentie, vrij van royalty’s voor wereldwijd gebruik van alles wat je plaatst bij Facebook’ .

  Natuurlijk is het mogelijk dat u namens Microsoft/Facebook het een en ander kunt claimen, al blijkt dat niet uit uw reactie. Mogelijk kunt u alsnog contact opnemen met Microsoft om dit wellicht gezamenlijk te regelen. Uw claim op ‘een behoorlijke kostenpost’ kunnen daarbij misschien de doorslag geven. Het blijven tenslotte toch Amerikanen, … not true ?

  Wat overigens ook vaststaat is dat u zeer fraaie foto’s maakt van de schitterde, historische binnenstad van Schiedam. Uw afbeelding van de Korenbeurs is slecht één van de vele die wat dat betreft uitmunten in hoge kwaliteit! Toch is aan uw verzoek om verwijdering voldaan, want ook andere fotografen hebben een schat aan bruikbaar werk geplaatst op Facebook en Twitter. En ook allemaal met zo’n automatische licentie aan Microsoft. Reuze handig, dat moge duidelijk zijn.

  Veel succes met uw verdere werkzaamheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *