Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

17 DECEMBER VEILIGHEIDSVERKLARING METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Softwareleverancier Bombardier verwacht op 17 december de definitieve veiligheidsverklaring voor de Hoekse Lijn. Begin deze maand werd nog gerekend op 26 november. Als oorzaak van de nieuwe vertraging is door de leverancier aangegeven dat er nog een aantal nonconformities opgelost dienen te worden voordat de definitieve veiligheidsverklaring kan worden afgegeven.

In aanloop naar de nieuwe opleverdatum zullen door de softwareleverancier meerdere voorlopige veiligheidsverklaringen worden afgegeven. Deze voorlopige veiligheidsverklaringen worden afgegeven voor de onderdelen van de software die gereed zijn. Met deze deelverklaringen kunnen verschillende onderdelen van het testbedrijf worden uitgevoerd. Het testbedrijf kan pas worden afgerond wanneer ook de definitieve veiligheidsverklaring is afgegeven. Op dit moment wordt onderzocht wat de consequenties zijn voor de planning.

Het tijdstip van start van de Hoekse Lijn is afhankelijk van de ontwikkeling van de spoorbeveiligingssoftware, de aanvraag van de indienststellingsvergunning en de testresultaten. Vooralsnog zal de start niet eerder dan eind februari 2019 plaatsvinden. Dit leidt niet tot een budgetoverschrijding en vooralsnog kunnen alle vertragingskosten worden opgevangen binnen de projectbegroting.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “17 DECEMBER VEILIGHEIDSVERKLARING METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

  1. Wat een soap is het toch en let maar op, zodra het spul mag gaan rijden, krijg je weer te maken met diverse storingen, net als bij de Botlekbrug met haperende sensoren etc .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *