WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BRON GELUIDSHINDER SCHIEDAM VERTREKT NU UIT WILHELMINAHAVEN

SCHIEDAM- Het schip dat eerder vandaag voor geluidsoverlast heeft gezorgd in Schiedam zal omstreeks 21.30 uur vanavond uit de Wilhelminahaven vertrekken. Dat laat de DCMR weten.

Eerder vandaag ontving de meldkamer van de milieudienst 20 klachten over het schip. Na onderzoek is gebleken dat de overlast werd veroorzaakt door het bewuste schip. De kapitein is door het Havenbedrijf gesommeerd te vertrekken.

1 reactie op “BRON GELUIDSHINDER SCHIEDAM VERTREKT NU UIT WILHELMINAHAVEN

  1. Er zijn veel meer klachten binnengekomen bij het DCMR, men sprak daar zelf al over een dik dossier. Tevens is ook Havenbedrijf Rotterdam gewezen op haar verantwoordelijkheid. De Gemeente Schiedam distingeerde zich compleet en legde de handhaving en afhandeling volledig bij het DCMR. Ook is de politie gevraagd de geluidsoverlast te onderzoeken, temeer omdat het schip HM Pearl iedere keer weer een ander smoesje had voor het niet meewerken. Eerst was er de spraakverwarring omtrent wanneer de overlast verholpen moest worden. Toen moesten er kabels worden besteld voor de generator, die de volgende dag te kort leken te zijn. Uiteindelijk is het niet gelukt de generator te gebruiken omdat deze te klein was, geen genoeg capaciteit. Ondertussen hield dit schip west en zuid Schiedam drie nachten wakker.
    We moeten ons afvragen welke bevoegdheid het DCMR heeft om daadwerkelijk in te grijpen en boetes uitbrengen delen. Na contact met DCMR blijk welwillendheid van het schip key te zijn geweest voor het slagen van de DCMR interventie. De afwachtende houding van zowel DCMR als het Havenbedrijf Rotterdam geven ons als direct omwonende geen goed gevoel. Het schip is nu vertrokken maar hiermee verplaatsen we het probleem, immer was het schip reeds eerder gevraagd te vertrekken voordat deze in de Wilhelmina haven aankwam. Het schip heeft een nieuw uitval haven aangewezen gekregen maar ook daar is de vraag; moeten we overlast veroorzakende schepen wel accepteren in een gebied waar mensen wonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *