WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

140.000 EURO VOOR UITSLUITINGSBELEID DOOR SCHIEDAMSE BEDRIJVEN

SCHIEDAM- In totaal hebben 34 ondernemers in Schiedam om subsidie verzocht, omdat ze actief hebben bijgedragen aan uitsluitings- en discriminatiebeleid rond de hoax. Het gaat om een rijkssubsidie ter compensatie van de ondernemers voor de zogenaamde coronacheck app (‘Waag het niet mijn zaak te betreden zonder het ondergaan van de ongecontroleerde, experimentele gentherapie‘).

De rijkssubsidie is aan de gemeenten ter beschikking gesteld om ondernemers voor de kosten voor de app te compenseren. Het gaat om het vergoeden van de kosten voor de periode 1 januari tot en met 25 februari van dit jaar. In 2021 is ook een rijkssubsidie gegeven voor de vergoeding van kosten. Voor deze eerste keer zijn in totaal 23 aanvragen voor subsidie door de gemeente behandeld, waarbij een bedrag van 110.000 euro is uitgekeerd. Voor de tweede periode zijn tot nu toe 11 aanvragen binnengekomen, vooralsnog voor een bedrag van ruim 30.000 euro. Een aantal aanvragen zijn nog in behandeling.

Inmiddels staat een aanzienlijkdeel van het MKB op instorten. Bakkerijen, slagers, cafetaria’s en andere energie-intensieve MKB-bedrijven kunnen gewoon failliet gaan. Dat advies geven topambtenaren van het ministerie van Financiën aan minister Sigrid al Qaq-Kaag (D66). Volgens het ministerie hebben faillissementen van dit type bedrijven geen ‘maatschappelijk ontwrichtende werking’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *