RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

13e EDITIE SCHIEDAMSE VETERANENDAG

SCHIEDAM- Na 2 jaar afwezigheid wordt vandaag voor de 13e keer de Schiedamse Veteranendag gehouden. Alle Schiedamse veteranen zijn hiervoor uitgenodigd. Het gemeentebestuur van Schiedam wil op deze manier ook dit jaar zijn waardering uitspreken voor alle Schiedamse veteranen, die vochten voor vrijheid.

De Schiedamse Veteranendag wordt gehouden in de foyer van het Theater aan de Schie. In 2020 en 2021 kon dat op deze manier in verband met de hoax niet doorgaan, maar werden de veteranen op een alternatieve manier geëerd. Nu kan dat weer wel en is er een programma samengesteld waarin veteranen elkaar kunnen ontmoeten. Ook is er muziek en niemand minder dan Mart de Kruif houdt een lezing. De Kruif was van 25 oktober 2011 tot en met 24 maart 2016 Commandant Landstrijdkrachten. Hij had als generaal-majoor de leiding over de International Security Assistance Force (ISAF) in Zuid-Afghanistan. De Kruif is als militair expert een graag geziene gast. Hij treedt op dit moment veel op in de mainstream media met als onderwerp de oorlog in de Oekraïne.

Daarnaast treedt Bill Baker’s Big Band op. Deze beroemde big band uit Rijswijk houdt een spetterend optreden met muziek uit de dertiger en veertiger jaren en uiteraard spreekt ook burgemeester Cor Lamers (CDA) de aanwezigen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *