WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEEN HOUTEN VERKIEZINGSBORDEN IN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Voor de verkiezingen op 18 maart – Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen- verschijnen in Schiedam binnenkort moderne ‘trotters’ in plaats van de traditionele houten verkiezingsborden. Ook op de trotters kunnen alle deelnemende partijen zich voorstellen.

Sinds jaar en dag werden in verkiezingstijd op verschillende punten in de stad houten borden geplaatst, waarop politieke partijen hun posters konden plakken. Vaak gaf dit een rommelige aanblik, doordat veel verschillende formaten posters werden gebruikt. Omdat op 18 maart twee verkiezingen tegelijk worden gehouden, zouden de borden niet voldoende ruimte bieden voor alle partijen. Daarom zet de gemeente Schiedam nu zogenaamde ‘trotters’ in. Dit zijn mobiele verkiezingsborden, die zijn opgebouwd uit een afgewerkte betonnen voet, een zuil en een in hoogte verstelbare dubbelzijdige beelddrager.
trotter
Een kant van de trotters wordt gebruikt voor de Provinciale Staten-verkiezingen, de andere kant voor de waterschapsverkiezingen. Deze borden, die worden geplaatst op tien strategische plekken verspreid over de stad, vallen goed op, zien er verzorgd uit en bieden alle partijen evenveel ruimte. Doordat partijen niet meer zelf hoeven te plakken, wordt ook een ‘plakoorlog’ voorkomen. De trotters zullen worden geplaatst in de week van 17 februari